FAQ

Wij zijn bereid om digitale bezichtigingen te verzorgen. Wij vinden het wel noodzakelijk dat de woning minimaal 1x bezichtigd is vóórdat je overgaat tot het tekenen van de huurovereenkomst. Dit om te voorkomen dat er bij oplevering onduidelijkheid is over de staat van de woning. Indien dit niet tot de mogelijkheden behoort, verzoeken wij je in overleg te treden met de verhuurmedewerker.

Na een succesvolle bezichtiging zullen we u verzoeken om documenten aan te leveren. Welke documenten dat zijn, verschilt  of u in loondienst werkt, als zelfstandige of als zich bijzondere omstandigheden voordoen waardoor u nog geen inkomen heeft (studenten). Hieronder ziet u om welke documenten we o.a. vragen: 

- Kopie paspoort of identiteitsbewijs 
-
Recent ingevulde werkgeversverklaring of arbeidsovereenkomst 
- 3 meest recente salarisstrookjes 
- Een recent bankafschrift waar het salaris wordt gestort
- Inschrijvingsbewijs van een onderwijsinstelling
 

 

Je bent op zoek gegaan naar een huurwoning en het is gelukt, gefeliciteerd! Nog even en dan kun je jouw woning betrekken. Wanneer het contract is getekend en je de waarborgsom en het huurbedrag volledig betaald hebt, vindt de overdracht plaats. Hier overhandigen wij de sleutel van jouw nieuwe huis persoonlijk aan je. Tijdens deze oplevering maken we een uitgebreid inspectierapport op en lichten we de praktische zaken van de woning toe. 

Een huisvestingsvergunning is een goedkeuring van de gemeente dat u in een sociale huurwoning of een middenhuur woning mag wonen. Het is belangrijk dat u een woning huurt wat bij uw budget past. Verdient u meer dan de door de gemeente gestelde norm, dan zal de vergunning niet aan u verleend worden. Valt u binnen de inkomensgrenzen, dan geeft de gemeente de vergunning aan u af. Uw inkomen bepaalt dus of u mag huren in de sociale, midden of vrije sector.